Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение за бензинова Алфа 159

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Стига бе, не е толкова "лош" селеспийда.Има една сфера(хидроакумулатор), ако прекалено много е "изпуснат" и е каран на поражение с полуработеща сфера без да се смени навреме, тогава може и помпата на селето да е започнала да хвърля фира и да е необходимо и нейната смяна.

Това е.

Така нареченият "мозък" на селето не се разваля задължително на всяко селе, дори по мои наблюдения е рядко срещано "явление" и го правят за между 350-650 лева в зависимост от този който го ремонтира.Мисля в ТУ във Варна не помня коя катедра го правеха - трябва да се разтърсите из форума имаше ремонтиран/и там успешно "мозъци" на робота на селето.

Единствено сигурно е, че ще се сменя сфера между 130 000 км и 230 000км в зависимост кога "се обади".

А това най-вероятно зависи от степента на ползване/натоварване на селето, тоест колко често ще превключва скоростите, което пък зависи от процента шофиране градско/извънградско...

================================================== ===================

То хубаво, че идва газифицирана, но да и сложат газчица сигурно доста е покарана...
    Като един познат - продава мерцедеса си с газова уредба монтирана преди 9 години, ама той написал "Газова уредба монтирана декември 2018 г.

Тоест, платил е газовата, монтирал я е и сега я подарява некарана с газова уредба колата
    Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 13:02.
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
      Като един познат - продава мерцедеса си с газова уредба монтирана преди 9 години, ама той написал "Газова уредба монтирана декември 2018 г.

Тоест, платил е газовата, монтирал я е и сега я подарява некарана с газова уредба колата
      Съвсем вероятно е, кола с монтирана газова да е на много километри.

Но другия вариант ми е по-любим - некадърно монтирана/настроена газова. Моята беше така.
      Дюзи разпробити на 2мм (като за 100 коня) , автоматична карта, богати смеси в ниските, бедни във високите - резултата - колата не върви, а като паднат температурите не иска да пали. И след монтажа на газовата, колата почти не е карана, а когато е била карана - само лятото (през зимата няма палене).

Собственика имаше две други коли и алфата си стоеше и не я караше, щото газаджиите я бяха "развалили".
      Е така си взех 20 годишна кола на 138 000км с почти нова газова и благодарение на форумните специалисти (ecotronic и don_pepone) си я настроих и сега я скъсвам от каране без проблеми. И върви, и пали, и малко гори...

---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:15 ----------

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
      Тия ЖТС-и ако ти е скучен животът може да се забъркаш, особено ако е лелеспийд и с газ
      Как мислиш, на аисина дали са му по-евтини ремонтите от на селеспийда?
      И жтд-то по-малко проблеми ли има от жтс-а?
      Аз още не съм чувал за жтс със запушен дпф, егр или преебано турбо. Нито за жтс глътнал вихрови клапи.
      156 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
        Съвсем вероятно е, кола с монтирана газова да е на много километри.

Но другия вариант ми е по-любим - некадърно монтирана/настроена газова. Моята беше така.
        Дюзи разпробити на 2мм (като за 100 коня) , автоматична карта, богати смеси в ниските, бедни във високите - резултата - колата не върви, а като паднат температурите не иска да пали. И след монтажа на газовата, колата почти не е карана, а когато е била карана - само лятото (през зимата няма палене).

Собственика имаше две други коли и алфата си стоеше и не я караше, щото газаджиите я бяха "развалили".
        Е така си взех 20 годишна кола на 138 000км с почти нова газова и благодарение на форумните специалисти (ecotronic и don_pepone) си я настроих и сега я скъсвам от каране без проблеми. И върви, и пали, и малко гори...

---------- Post added at 13:18 ---------- Previous post was at 13:15 ----------

Как мислиш, на аисина дали са му по-евтини ремонтите от на селеспийда?
        И жтд-то по-малко проблеми ли има от жтс-а?
        Аз още не съм чувал за жтс със запушен дпф, егр или преебано турбо. Нито за жтс глътнал вихрови клапи.
        Не му е по-евтин, но не е такъв трошляк
        ЖТС си има други драми, които далеч не са по-евтини и лесни за ремонт, ама гледам ги разбираш. Успех щом ти се забърква във филма
        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
          Само с разхода на 2.4 не съм съгласен.
          E за средния разход става дума.
          Нали казваш - 6 извънградско и 10 градско. Средно 8. Ако сипваш от "хубавата" нафта по 2.50, ето ти ги точно 20лв.
          Може да сипваш и от евтината, ама като сложиш и едно БДЦ или друга добавчица , пак 20 лева идват на 100км средно.

Бензина (на газ) - 8 извън, 12 градско, средно 10.
          Сега е по 90 стотинки газта = 9лв. Слагаш и половин кило бензин на палене(зимата) и ето ти ги 10лв. Лятото може и (почти) без бензин.

Цените се движат "ръка за ръка". Преди месец-два и газта беше 1.10-1.15, но и "хубавата" нафта мина 2.80 тогава май.
          Все си е наполовина разхода.
          156 2.0TS

Comment

В една кола разходът е най-малкият проблем, особено ако се кара до 20к км на година.
            Ако караш много и искаш бензинова 159 - 1.8 е най-евтиният за поддържане и здрав бензинов мотор. Тия ЖТС-и ако ти е скучен животът може да се забъркаш, особено ако е лелеспийд и с газ
            И къде ще го намери тоя селеспийд,че и с газ,че ми стана интересно? dhtj да го е накацал досега. Какви ще са приключенията с JTS-а, особено сравнен с 2.4? Изключая разходът граЦко
            (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

ЖТС си има други драми, които далеч не са по-евтини и лесни за ремонт
              Аргументирай се. Покажи теми, снимки, разкажи личен опит.
              Говорил съм с 4 или 5 собственика на жтс в българия, отделно съм изчел alfaowner-а в англия - навсякъде е едно и също верига на 100-200хил. км (която идва малко по-скъпо от ремък) , чистене на дюзи и смяна на свещи (той и дизела си има свещи и дюзи)...

И един на хиляда сменя вариатори щото е станал на 300хил км или щото е сменял масло по long life програма на 30 000км.
              Къде са дпфи, егри, турбота, мап, внт, вихрови клапи и спукани въздушни пътища?
              Last edited by dhtj; d.m.y г., 13:33.
              156 2.0TS

Comment

Оф, пак старата песен на нов глас и в тая тема. Темата не е дизел срещу бензин. Човека просто спомена че има една дизелова за оглед и го почнахте. Нека се качи, покара и двете, пък ще си реши и ще си вземе това което му е на сърце.

Човека каза че ще я кара извънградско, автомати се карат основно в градски условия, за какъв чеп му е тоя автомат ?
                Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аргументирай се. Покажи теми, снимки, разкажи личен опит.
                  Говорил съм с 4 или 5 собственика на жтс в българия, отделно съм изчел alfaowner-а в англия - навсякъде е едно и също верига на 100-200хил. км (която идва малко по-скъпо от ремък) , чистене на дюзи и смяна на свещи (той и дизела си има свещи и дюзи)...

И един на хиляда сменя вариатори щото е станал на 300хил км или щото е сменял масло по long life програма на 30 000км.
                  Къде са дпфи, егри, турбота, мап, внт, вихрови клапи и спукани въздушни пътища?
                  Няма какво да ти обяснявам. Доказал си се като кон с капаци, който винаги е прав и не приема чуждо мнение. Най-вероятно няма да си вземеш повече Алфа, особено пък 159 и само си чешеш пръстите по форумите.
                  Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                  ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                  ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Няма какво да ти обяснявам.
                    Виждам, наистина нямаш какво да кажеш за жтс-а.
                    156 2.0TS

Comment

E за средния разход става дума.
                      Нали казваш - 6 извънградско и 10 градско. Средно 8. Ако сипваш от "хубавата" нафта по 2.50, ето ти ги точно 20лв.
                      Може да сипваш и от евтината, ама като сложиш и едно БДЦ или друга добавчица , пак 20 лева идват на 100км средно.
                      "Хубавата нафта" не е задължителна. Дори зимата.

Лукоил още в завода/Нефтохим слага зимна добавка дори на евтината нафта.
                      Круиз също слагат две добавки( Mprover DA 4010 и WAFI 4250)- за течливост, не мога да кажа дали постоянно дали само зимата а другата добавка сега не се сещам за какво е.Това за обикновенния им дизел, чети тук: http://www.kruiz-bg.com/

Арктик дизела на Круиз не съм го виждал досега, макар че бяха оторизиран доставчик преди 4 години за НАТО.

Предполагам им излиза евтино да закупуват на едро от производител тези добавки и да ги добавят/миксират преди зареждане на бензиностанциите си.

Дори на дребно добавки против замръзване/кристализация/парафинизация и за течливост са много евтини, стига да знаеш от кого да ги закупиш.
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                        "Хубавата нафта" не е задължителна. Дори зимата.
                        Може, не споря, дизел нямам и не зареждам.
                        Казах от "хубавата" (скъпата) нафта, щото всичките ми приятели и познати, които имат нещо по-лъскаво от 2005 нагоре сипват от нея.
                        156 2.0TS

Comment

Абе няма ли някакви добавки от които да не смърди така гадно? Като мина покрай някой току що успял да стартира тракалник и не се диша тая смрад в радиус 100 м.
                          От хола, като чуя звук от умряла фуражомелка и разбирам, че комшията пали Волво-то.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Няма какво да ти обяснявам. Доказал си се като кон с капаци, който винаги е прав и не приема чуждо мнение. Най-вероятно няма да си вземеш повече Алфа, особено пък 159 и само си чешеш пръстите по форумите.
                            Аз не съм му най-големият фен на колегата, но в случая е редно да се аргументираш,като правиш подобни категорични заключения . Иначе ставаш като него. Аз имам JTS и живо ме интересува откъде да ги чакам тези приключения и проблеми за които говориш. Мисля и на колегата, пуснал темата ще бъде интересно.

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                              Аз не съм му най-големият фен на колегата, но в случая е редно да се аргументираш,като правиш подобни категорични заключения . Иначе ставаш като него.
                              Аз кога не съм се аргументирал?
                              156 2.0TS

Comment

Аз кога не съм се аргументирал?
                                В интерес на истината, имаш осезаемо подобрение в тази насока. Но си имал и откровено провокативни коментари, в които цитираш псевдо факти и спекулираш на тяхна база. Както като ми обясни как 3.2 бил 300 кг по-тежък от 1.9 и всички били на предния мост и т.н. В този случай си се аргументирал адекватно. Тук дали те харесвам, или не, си е мой личен избор. Като пишеш глупости, за да се заяждаш,те игнорирам. Като си казал нещо адекватно и релеванто,го потвърждавам.

Comment

Working...
                                X